Müşterime 1 Haftada En Fazla Kaç SMS Göndermeliyim Ana Görsel

    SMS gönderirken kafada oluşan düşüncelerin başında “sıklık” konusu gelir. Daha önce de söylediğimiz gibi haftada 1-2 gönderim yeterlidir. Bu görüşümüzü BlueHornet tarafından yayınlanan veriler ile destekleyeceğiz.

    BlueHornet, 3 yıl arka arkaya 1000’in üzerindeki müşterinin tüketici davranışlarını ve eğilimlerini inceledi. 13-75 yaş arasındaki 1308 tüketicinin davranışlarının incelendiği araştırmada, katılımcıların 64.5%’i çalışmaktaydı ve 35.000$’ın üzerinde gelire sahipti.

    En baştaki soruya dönelim. Müşterilere hangi sıklıkta SMS göndermeliyiz? Ankete katılan müşterilerin 89.3%’ü haftada 1 ya da 2 adet gönderimin yeterli olduğunu vurgulamış. Ayrıca bu sayının, markayla olan iletişimi sürekli kılmak adına doğru olduğunun da altı çizilmiş.

Müşterime 1 Haftada En Fazla Kaç SMS Göndermeliyim

    Peki neden 1 ya da 2 kere? Bunun sebebi aslında çok basit: SMS’in hemen her firma tarafından tercih edilmesi. Evet SMS çok pratik ve geniş bir kullanım alanına sahip. Her türden içeriğin gönderilmesine olanak sağlıyor; bilgilendirme de yapabiliyorsunuz, duyuru da, pazarlama da… Ancak müşterisi olduğunuz veya size ulaşmak isteyen firmaların hemen hemen hepsi SMS gönderdiği için bir süre sonra bu durumdan bıkabiliyorsunuz. Bu da gelen mesajları bir süre sonra okumamanıza sebep oluyor. Hem müşterinizin, hem de sizin maksimum verim alabilmesi için gönderilen içeriğin, ciddi anlamda fayda sağlayan nitelikte olması gerekiyor.

   Müşteriye fayda sağlamanın en doğru yolu, müşteriyi tanımaktır. Müşterinizin iletişim bilgileri dışında ilgi alanları, satın alım alışkanlıkları gibi verilerden de yararlanırsanız daha hedefli ve ilgi çekici mesajlar gönderebilirsiniz.

   Diyelim ki, bir marketsiniz. Yeni doğum yapmış bir anneye oto teypleri hakkında SMS göndermenize gerek yok. Bebek bezi de satıyorsanız annelere bebek bezleriyle ilgili SMS’ler gönderin. Hafta içerisinde ortalama 30-40 SMS alan bir annenin ilgisini bu şekilde kolayca çekebilirsiniz.

    Dönemsel gönderimler de daima yararlıdır. Eğer genel bir içerik yerine o döneme özgü bir fikri uygularsanız başarı oranınız artar. Bir giyim mağazası için konuşacak olursak, kışın ortasında yazlık tişörtlerden bahsetmeye gerek yok. Atkı, bere, kazak gibi kışın en çok kullandığımız ürünler hakkında, yani ihtiyacın en çok olduğu anda müşterinize SMS gönderirseniz geri dönüşler çok daha fazla olacaktır.

   Fikrin özü, müşterinize haftada 2’den fazla kısa mesaj gönderimi yapmayın. Gönderdiğiniz içerikler de de daima fayda sunun. Müşterinizi tanır, ihtiyacına yanıt verirseniz rakipleriniz arasından sıyrılır ve kazanan siz olursunuz.

Kaynak: Tatango


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.