neden sesli mesaj

   Hedef kitleyle kurulan iletişimde, konuşmanın yeri apayrıdır. Çünkü duyguları ve düşünceleri en net şekilde aktarmak ancak ve ancak ses ile mümkün olur. Elbette yazı çok önemli, bu yüzden Email ve SMS son derece popüler. Ancak iş “sesini duyurmaya geldiğinde” Sesli Mesaj en iyi iki alternatiften (diğeri IVR) biridir. “Neden Sesli Mesaj?” diye soracak olursanız cevabı aşağıda.

 Genelde tüm firmalar dışa arama yapıyor.  Bu yüzden, hemen hemen her sektörde Sesli Mesaj için bir kullanım alanı bulunabilir. Bu işlevi Sesli Mesaj layıkıyla yerine getirebilir. Sesli Mesaj ile yapılabilecek çok fazla şey var. Bunların başında en son indirimleri ve özel kampanyaları duyurmak, önemli uyarı mesajları göndermek ve randevu hatırlatmak gibi konular geliyor. Bu saydığımız 4 ana başlık, tüm kurumlar tarafından kullanılan ana başlıklardır.

   Yukarıdaki ana başlıklar için çok fazla sayıda arama yapılması gerekir. İşte Sesli Mesaj, bu aramaların aynı anda ve binlerce kişiye yapılmasını sağlar. Önceden bir ses kaydı hazırlanır ve hedef kitledeki herkese gönderilir. Bir personel, aynı anda bir arama yapabiliyorken Sesli Mesaj tüm hedef kitleye aynı anda ulaşır. Personeliniz, yalnızca konuyla ilgilenen kişilerin yaptığı geri dönüşlerle ilgilenir.

   Kullanım alanlarını biraz daha detaylandıralım ve “Neden Sesli Mesaj?” sorusu, kafalarda daha net bir cevap bulsun. Sesli Mesaj, yukarıdaki örneklere dayanarak incelediğimizde hem mevcut hem de potansiyel müşterilere gönderilebilir. Mevcut müşterilerden alınacak geri dönüş elbette daha fazla olacaktır. Çünkü Sesli Mesaj’ın ilk cümlelerinde markanın adı duyulacak ve mevcut bağ sayesinde mesajın etkisi artacaktır.

  Örneğin; “Bu cumartesi … Market’te yine sürpriz indirimler var! Gıdadan temizlik malzemelerine tüm ürünlerde %20’lik indirimi kaçırmayın, hafta sonu marketimize uğrayın!”.

  Yukarıdaki örnekte, “yine” cümlesi aslında kilit rol oynuyor. Mevcut müşteri, daha önce marketin indirimlerini bildiği için konu hakkında ekstra bilgiye ihtiyacı olmayacaktır. Sondaki harekete geçiren cümle ise müşteriden olan beklentiyi vurgular. Mevcut müşteriler için hazırlanan Sesli Mesaj’larda, markanın ilk cümlelerde duyulması avantaj sağlar.

 Potansiyel müşterilerin ilgisini çekmek için daha merak uyandırıcı içerikler kullanılmalıdır. Çünkü potansiyel müşteriler, mevcut müşterilere oranla çok daha az bilgiye sahiptir. Dolayısıyla markadan çok müşteri avantajının ön plana çıkarılması gerekir.

   Örneğin; “2014’e yeni bir … (buraya herhangi bir araç markası yazıldığını düşünün) ile girmek istemez misiniz? 2014 model …, yıl sonuna özel fiyatlarla XY Otomotiv’de sizi bekliyor!”.

    Potansiyel müşterilere hazırladığımız bu örnekte, markanın çok daha sonra duyulduğunu görüyoruz. Önce müşteri merak ettiriliyor, daha sonra avantaj sunuluyor ve en sonunda hareket beklenip markadan bahsediliyor.

   Biraz da püf noktaları anlatalım. Sesin çok güçlü bir araç olduğunu biliyoruz ama sesi kullanırken de ekonomik olmak gerekiyor. Sesli Mesaj’da çok fazla bilgi verilip kafa karışıklığı yaratılmamalı. Ana konudan sapmadan, harekete geçiren bir metin seslendirilmeli. Sonuçta Sesli Mesaj, karşı tarafın telefonuna gidecek. Kişi, o an telefonunun açamayabilir, açsa bile mesajı rahat rahat algılayabileceği bir yerde olmayabilir. Bu yüzden mesajın son derece kısa ve net olması zorunludur.

   Yalnızca kısa ve net olmak başarıyı getirmez. Ayrıca seslendirmenin de iyi ve kaliteli olması gerekir. Seslendirmeyi yapan kişi, duygu ve düşünceleri iyi aktarmalı, Türkçeye hakim olmalıdır. Ayrıca yapılacak kayıt, sesi iyi kaydedebilen, kalitede kayıp yaşatmayan bir cihaz vasıtasıyla gerçekleştirilmelidir.

   “Neden Sesli Mesaj?” demeyin, bu servise şimdiden alışmaya başlayın. Telefonla kurulan iletişim asla eskimeyecek, ölmeyecek. Buna ihtiyacımız varken, neden daha fazla verim almayalım?


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.