sesli mesaj için 4 doğru

Sesli Mesaj, doğru kullanıldığı takdirde inanılmaz sonuçlar veriyor. Peki nasıl doğru kullanılıyor? Bugün bu sorunun yanıtını vereceğiz.

Doğru Hedef Kitle

Sesli Mesaj’ı kime göndereceğiniz net olsun. Çünkü Sesli Mesaj'da, sunacağınız ürün, servis ya da bilginin, hedef kitleniz için yararlarını vurgulayacaksınız. Bu yüzden doğru kişilere ulaşması çok önemlidir.

Doğru Zamanlama

Doğru zamanlama daima yüksek geri dönüşler getirir.

Zamanlamayı içeriğinize göre ayarlamanız gerekir. Örneğin; bazı mesajlar hafta sonları etkiliyken, bazıları da hafta içi etkili olur. Çalışan bir kesime Sesli Mesaj gönderecekseniz, en doğru saat öğle yemeği sonrasıdır.

Doğru Ses Tonu

Sesin ikna üzerindeki etkisinden daha önceki yazılarımızda bahsetmiştik. Sesiniz de içeriğinize uygun bir tonda olmalıdır. Kampanyalarınızı dostane ve canlı bir ses tonuyla duyururken, borç ve ödeme gibi temalarda ciddi bir ton kullanırsanız mesajın etkinliği artacaktır.

Doğru Mesaj

Kesinlikle çok uzun bir içerik hazırlamayın. Çok uzun bir içerik, ilk dinleme olduğu için birçok alt metnin algılanmamasına sebep olacaktır. Bu yüzden sadece ana mesaja odaklanın. Ayrıca ilk başta ilgi çekmeye çalışın. Kimin aradığını mesajın sonunda söylemeyin. Mevcut müşterinizse zaten başlarda adınızı duyduğunda dikkat kesilecektir. Potansiyel müşterilerinize ise en başta fayda sunun, sonra kendinizi tanıtın.

Sesli Mesaj hazırlamak aslında basit gibi görünür ama püf noktalarına dikkat edilmediği takdirde başarılı sonuçlar vermez. Siz de bu 4 doğruya dikkat edip, İletişim Makinesi sayesinde kolayca mesajlarınızı gönderebilirsiniz.

Kaynak: Postcalls


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.