146818298_1eb10f4ef8_o

Hep doğrulardan bahsetmeyelim, bugün de yapılmaması gereken hataları vurgulayalım. SMS’i çok kullanıyoruz ancak bazı noktalara dikkat etmezsek, iyi niyetle başladığımız bir çalışmadan istediğimiz verimi alamıyoruz. Her şeyin olduğu gibi, SMS ile pazarlamanın da bazı “yapılmaması gerekenler” listesi vardır. Bu listeye dikkat edilmediği takdirde hiçbir verime alınamaz. Şimdi bunlardan bahsedelim.

1- Çok fazla SMS göndermek: Müşterileri her şeyden haberdar etmek doğru bir mantık gibi gözükse de; çok sıklıkla gönderim yapılması algıyı köreltecektir. Ayrıca müşterinizi de sıkacaktır. Bunu yapmak yerine, her zaman müşteriye en çok faydayı sağlayacak SMS’lerin gönderilmesi daha etkilidir. Az ve öz, bu konuda parolamız bu.

2- Yalnızca SMS’e odaklanmak: SMS’in asıl işlevi, müşterinizle dolaylı yoldan değil, direkt olarak iletişim kurmanızı sağlamaktır. Yani SMS ile kurduğunuz bir bağı, diğer iletişim kanallarıyla desteklerseniz yüksek verim alırsınız. Tek başına SMS üzerinden yürüyen bir iletişim, uzun vadede müşterinizin sizden kopmasına neden olacaktır.

3- Karışık içerik göndermek: Yalınlık iyidir. Sade, kolay anlaşılır içerikler hazırlayın. İlk maddede bahsettiğimiz gibi, müşterinizi asıl cezbedecek bilgileri kullanın. Kampanyanın yan detaylarını farklı farklı mesajlarda göndermek ne kadar yanlışsa, hepsini aynı mesajda kullanmak da aynıdır.

4- Yanlış zamanda SMS göndermek: İnsanlar uyurken, dinlenirken ya da yemek yerken mesaj göndermeyin. Hemen hemen herkesin yemek saati ve dinlenme saatleri bellidir. Zaten daha önceki yazılarımızda hangi saatlerin mobil pazarlama için en uygun olduğundan bahsetmiştik. Sabah 8, akşam 6 arası en idealidir, yani mesai saatleri. Hele başka iletişim kanallarıyla ilgilendikleri zamanlardan tamamen kaçının. Örneğin, maç saatinde erkek müşterilere mesaj göndermenin hiç faydası olmayacaktır.

Dört kural, ancak dört önemli kural. İletişim Makinesi Toplu SMS Servisi halihazırda size etkili bir SMS çalışması için bütün araçları sunuyor. Tek ihtiyacınız, yapmanız ve yapmamanız gerekenlere dikkat etmek, gerisini İletişim Makinesi halleder.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.