15150169-man-press-phone-number

Geri bildirim, özellikle son yıllarda kurumların çok önemsedikleri bir kavram haline geldi. Artık firmaların stratejilerini bile müşterileri belirler hale geldi hatta ürün tasarımlarında bile müşteri fikirleri temel alınmaya başlandı.

Geri bildirim almak için anket uygulaması çok yararlıdır. Ancak anketin uygulanma metodu da geri bildirim kalitesini etkileyen bir etkendir. Şu an en çok uygulanan yöntem, Email ile yapılan anketlerdir. Ama bazı durumlarda, kısa ve öz geri bildirimler, uzun uzun anket hazırlamaktan daha verimli olmaktadır.

Kısa ve öz geri bildirimler için en iyi anket metodu, IVR ile uygulanandır. Direkt olarak kişinin telefonuna ulaşılır, asıl öğrenilmek istenen konu sorulur ve tuşlar vasıtasıyla istenen geri bildirim alınır. Bütün işlemin tek bir telefon aramasıyla sonlanması, kurumlar için hızlı geri bildirim alma şansını yaratıyor.

Peki, IVR ile yapılan anketin verimini arttırmak için neler yapılabilir?

Önceden bir bilgilendirme SMS’i gönderilerek, hangi içeriğin sunulacağı hedef kitleye iletilebilir. Böylece tuşlamayı düşünerek yapar, anketin doğruluk oranı ciddi oranda yükselir.

Ya da bir öncü Outbound (Giden) IVR gönderilir, alıcıya tekrar aranmak isteyip istemediği sorulur. O anda uygun değilse, daha sonra ankete olan katılımını gerçekleştirebilir.

IVR ile anket, özellikle mevcut müşteriler ve üyeler için çok etkili bir yöntemdir. Kurum hakkında bilgisi olan birinin vereceği yanıtlar çok daha doğru ve tutarlı olacaktır.

Daha önceki blog yazılarımızda anket konusuna değinmiştik. IVR ile anketin avantajlarından bahsetmiştik. Yeni bakış açılarıyla kurumlar için etkili bir anket çözümü olan IVR ile anket uygulaması, İletişim Makinesi yetenekleriyle net geri bildirimler sunuyor.

 http://www.contactcenterworld.com/view/contact-center-article/the-ivr-survey-advantagethe-benefits-of-immediate-customer-feedback.aspx


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.