Doğru Hedef Kitleye Sesinizi Nasıl Duyuracağınızı Biliyor Musunuz?

sesli mesaj ile ilgili müşterilere ulaşın

Kuvvetli bir müşteri veri tabanı oluşturmak, her şirket sahibinin gün boyunca düşündüğü konulardan biridir. Bazı firmalar bu alanda çok iyiyken, bazıları da istediği başarıyı elde edemez. Bu alanda başarılı olan firmalar, daima farklı ve yeni servislere açık olanlardır. Yeni servisler demişken, Sesli Mesaj servisini bu konuda örnek gösterebiliriz.

Hepimiz, hızlı bir şekilde büyüyen bir müşteri veri tabanına sahip olmak istiyoruz. Bunu yaparken de teklif ettiğimiz ürüne olumsuz yaklaşacak müşterileri elemeyi amaçlıyoruz. Sesli Mesaj sayesinde bu isteğimiz yerine geliyor. İlgilenmeyen müşterileri elerken, ürünleri talep eden müşteri grubuna daha çok odaklanabiliyoruz. Peki bu ihtiyaç nasıl ortaya çıktı?

Sesli Mesaj’ın son yıllarda popüler hale gelmesindeki en büyük neden, web tabanlı pazarlama anlayışının yaygınlaşmasıdır. Eskiden yalnızca bulunduğumuz bölgeyi ön planda tutarken artık uzak bölgelerdeki müşterilere de ulaşmak istiyoruz. Çünkü rekabet çok artmış durumda ve yalnızca belirli bir bölgeyle kısıtlı kalan işletmeler asla büyüyemiyor. Bu büyüme esnasında da birçok müşteri adayıyla iletişim kuruluyor. Bunların arasında sunulan ürün veya hizmetten gerçekten yararlanabilecek kişiler olduğu kadar, servislerle ilgilenmeyecek kişiler de bulunuyor. İşte Sesli Mesaj bu noktada devreye giriyor ve yukarıda da vurguladığımız ihtiyacı karşılıyor.

Eleme işlemi elbette Sesli Mesaj’ın dışındaki yöntemlerle de yapılabilir. Bunlardan ilk akla geleni direkt olarak çağrı merkezi tarafından arama yapılmasıdır. Ancak, yukarıda da vurguladığımız gibi aranacak kişi sayısı çok fazla. Bu kadar fazla kişiyi verimli bir şekilde arayabilmek için yeterli iş gücüne sahip olmanız lazım. Bu da ekstra maliyet anlamına geldiği için pek mümkün değildir. Kısacası, ya tüm müşterileri, aynı verimlilik oranıyla arayamayacaksınız ya da yeterli iş gücünü istihdam edeceksiniz. Hiç gerek yok, Sesli Mesaj var. Ürün ve hizmetlerinizi talep eden kişilerle iletişim imkanı sağlayan Sesli Mesaj ile çağrı merkezinizin yalnızca ilgili kişilere için mesai harcamasını sağlarsınız. Yani ekstra iş gücü açığını, web tabanlı bir servis ile kapatmış olursunuz.

Doğru kişilere ulaşmak, günümüzdeki rekabetçi ortamda çok kritik bir öneme sahip. Elinizde yüksek sayıda müşteri verisi olabilir ama bunların hepsinin ürününüzle ilgileneceğinden emin misiniz? İlgilenecek kitleye ulaşmak için en pratik ve hızlı yol, Sesli Mesaj’dan geçer.

Kaynak: Articlerich


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.