İletişim

IVR, SMS, Email veya Sesli Mesaj kullanıyorsunuz. Müşterilerinizle sık sık irtibata geçip en son fırsatlardan onları haberdar ediyorsunuz. İletişim Makinesi servisleriyle yüksek geri dönüşler alıyorsunuz ama bunu daha da arttırmak ister misiniz?

Bildiğiniz gibi İletişim Makinesi servisleri, birebir iletişim kurulmasını kolaylaştırıyor. Müşteriyle kurulan birebir iletişimde de en önemli konu, karşı tarafla kurulan iletişimde dengeyi sağlayabilmektir.

Bunları birer SMS örneğiyle açıklayalım:

Kötü örnek: Hey! Fiyatları gördün mü? Çok geç olmadan www.xyzayakkabi.com’a gir, ayakkabıları kap!

İyi örnek:  15 Eylül’e kadar XYZ Ayakkabı’da deri ayakkabılar %50 indirimle! Bu mesajı satış sorumlusuna gösterin ve yarı yarıya daha az ödeyin. www.xyzayakkabi.com/magazalar.

Gördüğünüz gibi ilk mesajda fazla sıcak ama hiçbir şey sunmayan bir içerik var. Diğerindeyse her şey net olarak ortaya dökülmüş ve müşteriden istenen şey tam olarak belirtiliyor. Evet samimi bir dil her zaman önemlidir. Ancak bunun da belli sınırları vardır. Özellikle müşterinin ilgisini çekecek olan kısım, dün de belirttiğimiz gibi ilk cümledir. Hele sizi daha önce tanımayan bir kişiye mesaj gönderiyorsanız 2 kat dikkat etmeniz gerekiyor. O kişi sizin samimiyetinizle değil, sunduğunuz indirimin oranıyla ilgilenir. Dolayısıyla %’nin yanındaki rakam ne kadar büyükse o oranda etkili bir içerik göndermiş olursunuz.

http://www.entrepreneur.com/article/223231#ixzz2UabGkIDP


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.