doğru sms içeriği nasıl olmalıdır

Her firma, kendi hedef kitlesine göre SMS içeriği oluşturmalıdır. Hangi sektörden olursanız olun, SMS içeriği oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken belli başlı kurallar vardır. Hedef kitlenize özel dil kullanmak etkili olsa da temel kuralları bilmezseniz yaratıcılığınızı da verimli kullanamazsınız.

SMS’in en çok kullanılan iletişim kanalı ve mobil pazarlama yöntemi olduğunu iyi biliyoruz. Önemli olan şey, bu yüksek potansiyeli nasıl değerlendirdiğimizdir. Rekabette öne geçmemiz için iyi bir SMS içeriği hazırlamamız gerekir.

Konuşma dilini kullanmayın: Özeti en başta vermek gerekirse arkadaşınızla konuştuğunuz gibi bir dili SMS içeriği kapsamında kullanmayın.

Çok fazla konudan bahsetmeyin: 1 SMS, 160 karakterdir. SMS içeriği de bu uzunluğa uygun olarak hazırlanmalıdır. 160 karakter içerisinde zaten fazla şey vurgulayamazsınız. İlla vurgulamaya çalışırsanız da ortaya karışık ve anlamsız bir metin çıkar. “160 karakter ile sınırlı kalmaya gerek yok, mesajım 2 ya da 3 SMS olarak da gidebilir” diyorsanız bile ana konu dışına sakın çıkmayın. SMS, yalnızca tek bir konudan bahsedilirse etkili olur.

Kim olduğunuzu söyleyin: Elbette mesaj içinde değil. Eğer kayıt dışı olarak çalışan bir firmadan SMS hizmetini alırsanız gönderici ismi olarak numara gözükür. Bu durum, hem etik değildir hem de müşterinizin gözünde değerinizi düşürür. Ayrıca 160 karakterin bir kısmını da mesajın kimden geldiğini açıklamak için harcarsınız. Buna hiç gerek yok. SMS hizmetini, İletişim Makinesi gibi lisanslı bir üründen alırsanız başınız ağrımaz.

SMS içeriği harekete geçirmeli: Müşterinize yalnızca bir yön belirtmeyin, o yöne gitmesini sağlayacak bir cümle de kurun. Örneğin; yalnızca irtibat bilgilerinizi vermek bir anlam içermez. Telefon numaranızın yanına “bizi bu numaradan arayın” demeniz çok daha etkili olacaktır.

İlgi çekici olun: İlk cümle daima çok önemlidir. Bu yüzden ilk cümleyi, müşterinizin ilgisini çekecek şekilde kullanın ve mesajın geri kalanını okutacak etkiyi yaratın. En önemli kelimeleri büyük harflerle yazarak müşterinizin ilgisini o alana yöneltin.

SMS, kısa bir metin olarak gözükür. Ancak, işin zorluğu da zaten kısa olmasındadır. 160 karakteri verimli kullandığınız takdirde başarısız olma riskiniz azalır.

Kaynak: Mycustomer


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.