The-Burning-Question-Trick-for-Great-Coaching-Articles

Email ile Pazarlama’nın faydalarından hep bahsediyoruz, bahsetmeye de devam edeceğiz. Ancak, bunu yaparken, asıl getirilerinin yanında gözlerden kaçan özelliklerini de vurgulayacağız. Çünkü fark etmesek de, bu özellikler hem bize hem de çevremize yarar sağlıyor.

Viral etki: Email, yapısı gereği web üzerinde çalışır. Dolayısıyla web üzerindeki bütün alanlara yönlendirilebilir. Arkadaşların mail adreslerine, sitelere, forumlara, bloglara ve en önemlisi de sosyal ağlara yönlendirilebilir, bu alanlarda paylaşılabilir. Sosyal medyanın bu denli kuvvetli olduğu bir dönemde, zengin ve faydalı içeriğe sahip email gönderimleri birçok kişi arasında paylaşılır.

Dikkat ederseniz hemen hemen her email’in içerisinde, sosyal ağ butonlarını görmeniz mümkün. Email içerisinde bu butonların bulundurulmasının amacı yalnızca paylaşımı sağlamak elbette değil. Sosyal ağ butonları sayesinde müşteriler, bu mecralarda yapılan etkinliklere ve kampanyalara da yönlendirilebiliyor, takipçi sayısı arttırılabiliyor. Email ve telefon bilgisi kadar, müşterileri sosyal ağlarda tutmanın da önemi, günümüz şartlarında çok fazladır.

Çevreyi korumak: Email’in, öncelikle basılı materyal sayısını ciddi oranda düşürdüğünü söyleyelim. E-bülten özelliği ile firmalar haftalık insert, broşür vb. içerikleri email yoluyla göndermeye başladılar. Elbette halen bu alternatifler, özellikle mağazalarda kullanılıyor ama email ile büyük oranda azaldıklarını da söyleyelim.

Insert kullanımının azalmasının, doğaya katkısı büyük. Sonuçta bu basılı materyaller, gerek evlerde kapı önlerine bırakılıyor ya da müşteriler tarafından ilgileri olsun olmasın, mağaza içerisinde sepetlerine bırakılıyor. Peki kaç tanesi, cidden bu bültenlerde yer alan bilgilerden yararlanıyor? Email ile müşterileri ilgi alanlarına göre gruplayarak e-bülten gönderebilme şansı var. Bu da elbette içeriğe ve bültene olan ilgiyi arttırıyor. E-bülten hazırlamanın ek bir maliyeti olmamasından ötürü, basılı olarak hazırlanamayacak kadar çok farklı türden içerik müşterilere sunulabiliyor.

Email ile Pazarlama servisinin özellikleri çok fazla. Her firma, bu özelliklerden farklı şekillerde faydalanarak iletişim çözümlerinde hedefine ulaşıyor. Siz de İletişim Makinesi’nin güçlü email yeteneklerinden yararlanın, hem doğayı koruyun hem de sosyal ağlarda gücünüzü arttırın.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.