indian-smoke-sms (1)

Hangi sektörlerin SMS’i en çok kullandıklarını düşündünüz mü? İlgili araştırmada 9 sektörden bahsediliyor. Aşağıda, Türkiye için uyarladığımız halini okuyacaksınız. Bu sektörlerde yer alan firmalar, SMS servisinin yararlarını sonuna kadar kullanarak, müşteri deneyimlerini en üst seviyeye çıkarıyorlar.

Restoranlar: Restoranlar, özellikle randevu hatırlatmalarında ve masa değişiklerinde SMS’ten yararlanıyorlar. Örneğin; deniz kenarında bir masa istediniz ama o masa dolu. Size önce başka bir masa veriliyor, eğer istediğiniz masadaki randevu iptal edilirse, size SMS yoluyla bilgi veriliyor.

Güzellik Salonları: Güzellik salonlarının yoğunluğu malum. Genelde randevu ile çalıştıkları için, randevuya gelmeyen müşteriler yüzünden iş akışları sekteye uğrayabiliyor. Bu sorunu da SMS ile çözüyorlar.

Finans: Alacak takibi sürecinde borçluya ulaşmak, kurumlar açısından tam manasıyla bir dikenli yol… Hele kişilerin iletişim bilgileri yoksa ulaşma şansı sıfıra iniyor. Bu noktada özellikle TCKN ile SMS’in faydasının büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Seyahat: Seyahat firmaları, kalkış saatlerini müşterilerine hatırlatıyorlar. Ayrıca rezervasyonunu iptal ettiren bir müşteri varsa, sırada bekleyen kişilere mesaj gönderilerek koltukların boş gitmelerini de engelliyorlar.

Emlak: Emlak sektöründe, özellikle kiracı-satıcı-alıcı üçgenindeki koordinasyonu doğru bir şekilde yürütebilmek amacıyla SMS kullanılıyor ve başarılı sonuçlar alınıyor.

Perakende: Mağazalar ve bayiler için SMS kullanımı büyük önem arz ediyor. Özellikle kampanya, kargo durumu, teknik servis bilgilendirmeleri gibi içerikler SMS ile hızlı bir şekilde müşterilere ulaştırılıyor.

İŞ Bulma Kurumları/Websiteleri: Bu sektörde zamanlama çok önemli. Çünkü iş arayan bir kişi, birçok kaynak üzerinden müracaatta bulunuyor. Eğer iş başvurusuyla ilgili gelişmeler, doğru zamanda ilgili kişiye iletilmezse, rakip kaynaktaki iş fırsatı değerlendirilebiliyor.

Dernekler: Dernek bütçeleri genelde çok yüksek değil. SMS kullanarak hem bütün üyelerine ulaşabiliyorlar hem de toplantı, etkinlik, eğitim gibi buluşmaları zamanında duyuruyorlar.

Kargo Firmaları: Herkes kargosunun bir an önce eline ulaşmasını ister, ya da gönderdiği paketin sorunsuz şekilde gitmesini… Kargo firmaları, özellikle son dönemde SMS’i etkin bir şekilde kullanıyorlar. Kargonun lokasyonu, ulaştığı şubeler ya da kargo ulaşmadığı bilgisi, müşterilere gönderilerek süreçten haberdar edilmeleri sağlanıyor.


“En Çok SMS Kullanan 9 Sektör” için 2 cevap

  1. merhabalar güzel bir çalışma olmuş teşekkür ederim.Toplu sms sisteminde çalışan firmalardan biriyiz paketleriniz için sitemizi icelemenizi tavsiye ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.