chart2-Use-of-Smartphone-vs1

Bugün sizinle bir istatistik paylaşmak istiyoruz. Malum, medya planlama dikkat isteyen ve bütün mobil pazarlama kampanyalarının sonucunu belirleyebilen bir konudur.

İstatistikte görüldüğü üzere, akşamüstü 6, mobil pazarlamaya en açık olunan saatler. Ama yalnızca 6 değil. Sabah 8’de başlayan yoğun mobil ilgi, akşamüstüne kadar devam ediyor. Bunda ana neden, iş saatleri içerisinde olunmasıdır. İnsanlar, isterlerse iş amacıyla, isterlerse de özel nedenlerle telefonla haşır neşir oluyorlar. Yani illa ki o telefona bakılıyor. Bu zaman diliminde gelen bir reklama da kesinlikle maruz kalınıyor.

Eve ulaştıklarındaysa durum değişiyor, ilgi azalıyor. Çünkü bütün gün telefonla konuşuluyor, mesaj atılıyor. Dolayısıyla özel hayat veya sosyal ağlar dışında telefonla gelen içeriğe kafa yorulmuyor. Eğer sizin de medya planlama konusunda sıkıntılarınız varsa, ücretsiz olarak verdiğimi Premium hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Size hangi saatte, kime, nasıl içerik göndereceğiniz konusunda en doğru fikirleri vermeye çalışırız :)

http://www.tatango.com/blog/study-shows-sms-usage-on-smartphones-highest-in-the-evening/


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.