rsz_megaphone

Başlıktaki sorunun cevabını önceden verelim. Sesli Mesaj, birçok kişiyi tek tek aramaya gerek kalmadan bilgilendirebildiğimiz için etkilidir. Sesli iletişimin iknadaki rolü çok büyüktür. Bu yüzden firmaların canlı arama ihtiyaçları da çok fazladır. Verilmek istenen mesajın ses yoluyla iletilmesi, müşteriler üzerinden daha fazla etki yaratır.

Canlı aramaların tek tek yapılmaması özellikle çağrı merkezleri için büyük kolaylıktır. Düşünün, çok kapsamlı bir kampanya planladınız ve aranacak binlerce müşteriniz var. Bu durumda çağrı merkezinizin yükü çok fazla olacaktır. Herkesi tek tek arayabilecek kapasiteniz olsa bile, cevap alınamayan aramalar yüzünden hem çalışan motivasyonu düşecek, hem de büyük zaman kaybı yaşanacaktır. İşte Sesli Mesaj bu soruna derman olur ve bu yüzden etkilidir. Müşterinize hem sesinizle hitap edersiniz hem de kısa sürede çok daha fazla kişiye ulaşırsınız.

Sesli Mesaj’ın faydası yalnızca çok kişinin aynı anda aranmasıyla sınırlı değildir. Diyelim ki müşterinizi aradınız ve o an cevap veremedi. Aramanız, müşterinizin telefonunda cevapsız çağrı olarak gözükecek ve müşteriniz de bunu görüp size geri dönecektir. Sesli Mesaj’ın bir diğer etkili olma nedeni de konuyla gerçekten ilgilenen kişileri belirlememize yardımcı olmasıdır. Sunduğunuz kampanya, doğru hedef kitleye gönderilse de her müşteri tarafından ilgi gösterilmeyebilir. Bunun için birçok neden sıralayabiliriz. Belki o an müşterinizin, sunduğunuz fırsata ihtiyacı yoktur ya da bunun için maddi kaynak ayırmak istemiyordur. Sesli Mesaj sayesinde, kampanya ile ilgilenmeyen müşterileriniz için telefonda vakit kaybetmezsiniz. “Neden etkilidir?” sorusuna cevap verdik. Ama “Sesli Mesaj’ın etkili olması için neler gereklidir?” sorusunun cevabını sona bıraktık. Yanıt aslında basit: İletişim Makinesi platformu ile eğer ihtiyaç duyarsanız verdiğimiz içerik ve seslendirme desteğidir.

Kaynak: Levelonenetwork.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.