neden hedefli sms

Hedefli SMS, kısa sürede yeni müşteri kazandırmaya yarayan bir toplu mesajlaşma servisidir. İyi kurgulanmış bir hedefli gönderim, potansiyel müşterilerin hızlı bir şekilde harekete geçmelerini ve sunulan ürün ya da hizmeti satın almalarını sağlar.

Hangi firma mağazasına daha fazla müşteri çekmek istemez ki?

Hedefli SMS’in Faydaları Nedir?

  • Hedefli SMS’in en büyük faydası, tam olarak sizin ulaşmayı hedeflediğiniz potansiyel müşteri profiline gönderilmesidir.
  • Müşteri fırsatına çok kısa sürede erişebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Hedef kitleyi dilediğiniz şekilde belirleyebileceğiniz için mesajınızın ilgi çekiciliği de çok yüksek olur. İçeriğinizle ilgilenmeyecek kişilere boş yere mesaj göndermemiş olursunuz.

Örneğin; bir hafta boyunca kozmetik ürünlerinde yapacağınız indirim duyurusunu, 20- 40 yaş arası, mağazanıza yakın bölgelerde yaşayan kadınlara gönderebilirsiniz.

Dilerseniz farklı ürün gruplarıyla ilgili mesajları farklı gelir düzeyindeki kişilere de gönderebilirsiniz.

Hedefli SMS kampanyanızın başarılı olabilmesi için bazı önerilerimiz olacak.

Basit, Açık ve Kısa Olun

Hedefli SMS etkili bir servistir ancak içeriğinizi üstü kapalı olarak sunarsanız mesajınız beklenen geri dönüşü sağlamayabilir. Mesajınızı olabildiğince açık ve net olarak sunun ki, potansiyel müşterileriniz onlara ne sunduğunuzu hemen anlayabilsin.  

Zamanlamayı İyi Ayarlayın

Doğru saatte gönderim yapmaya dikkat edin. Sabah 9’dan önce, akşam da 8’den sonra mesaj göndermeyin. Özellikle zaman kısıtlaması olan kampanyalarda müşterinizin mesajı hemen görmeyebileceğini de hesaba katın, harekete geçebilmesi için zaman tanıyın.

Marka İmajınızı Yansıtın

Hedefli SMS ile ulaşacağınız kitle büyük oranda ilk kez temas edeceğiniz kişiler olacaktır. Mevcut müşterilerinize nasıl ulaşıyorsanız onlara da aynı iletişim tonunu kullanarak hitap edin. Kurum kimliğinize, imajınıza ve alışkanlıklarınıza aykırı bir ton kullanmanıza gerek yok.

Uzun Soluklu Bir İlişki Kurmaya Odaklanın

Hedefli SMS için belirleyeceğiniz hedef yalnızca satış odaklı olmamalı. Yeni müşteriler kazanmak, daha fazla ürün satmak önemlidir ancak o müşterilerle kurulan iletişimi sürekli kılabilmek çok daha değerlidir. Bu yüzden hedefli gönderimleri uzun süreli fırsatlara çevirmeniz gerekir. Örneğin; mağazanıza Hedefli SMS’i görerek gelen müşterilerden iletişim bilgilerini alarak, onlara daha fazla kanaldan ulaşabilir ve ileride yapacağınız kampanyalara kolayca dahil edebilirsiniz.

Ürün veya hizmetleriniz ilgilenebilecek ve henüz ulaşamağınız binlerce kişi var. Hedefli SMS kullanın, bu kişilere saniyeler içerisinde ulaşın.

Kaynak: 8Ways


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.