Bye Bye

    Email ile Pazarlama yapan tüm kurumların amacı, olabildiğince çok insana ulaşmak, e-bülten listelerini zenginleştirmektir. Ancak bazen bu listelere yeterli katılım sağlanamaz; hatta daha da kötüsü, Email listesinden çıkan müşteriler de olur. Peki, e-bülten listelerindeki abonelik iptallerinin sebebi ne olabilir?

1) Çok fazla mail gönderiyorsunuz!

    E-bülten listelerindeki abonelik iptallerinin sebebi olarak birinci sıraya gönderilen Email sayısını koyabiliriz. Evet, bazı durumlarda çok fazla mail göndermeniz gerekebilir. Özellikle bayram, yılbaşı, mevsim değişiklikleri (yaz-kış sezonu gibi) dönemlerde sık sık Email gönderebilirsiniz. Bu dönemlerde müşterileriniz de yeni tekliflere açık olacaktır. Ancak ne yaparsanız yapın, müşterinize net bir fayda sunmuyorsanız Email göndermeyin.

2) Aboneleriniz kim olduğunuzu bilmiyorlar!

    Kim olduğunuzu bilmeyen e-bülten aboneleriniz bile olabilir. İnsanlar, sektörünüzle ilgili araştırma yapmış, daha sonrada firmanıza denk gelerek e-bülteninize abone olmuş olabilirler. Ancak düzenli gönderim yapmadığınız ya da kendinizi tanıtmadığınız için bu kişilerle bir bağ kurmamış olabilirsiniz.

    Bunu kırmak için en basit ve temel yöntem, e-bültene katılan her kişiye “Hoş Geldin” temalı bir Email göndermektir. Bu mail içerisinde kısa bir şirket tanımı yer alırsa kişinin size olan ilgisi artar ve bültenlerinizi daha bir merakla beklemeye başlar.

3) Gönderimleriniz çok sıkıcı!

    Email konusunda her şeyi kusursuz yapabilirsiniz. Görsel kullanımı, linkler ile yönlendirmeler, sosyal ağ butonları gibi olmazsa olmazları kullanabilirsiniz. Ama yine de bunlar yeterli olmayabilir.

    Sıkıcılığı kırmak için düzeninizin dışına çıkmak yeterli olabilir. Daima e-katalog mu gönderiyorsunuz? Bir defasında da blog yazınızı paylaşın ya da sosyal ağlarınızın tanıtımını yaparak katılımı arttırmayı hedefleyin. Monoton olmazsanız abonelik listenizde azalma yaşanmaz.

4) Tek bir isimle Email gönderin!

    Müşteriniz, yalnızca listesine dahil olduğu kurumdan Email almak ister. Alt kuruluşlarınız ya da ortaklarınız olabilir; emin olun müşteriniz bu kurumlarla pek ilgilenmeyecektir. Eğer kendiniz dışında başka bir kaynaktan da Email gönderirseniz müşterinizle kurduğunuz güven köprüsü sarsılacaktır.

5) Kişiselleştirmeyi unuttunuz!

    Devir, kişiselleştirme devri. Her gün onlarca farklı kurum, ortak bir şablonu tüm listesine gönderiyor. Dolayısıyla herkese giden içerik, müşterinize de gidiyor ve özel olma ayrıcalığını kaybediyor.

    Müşterinize ismiyle hitap etmeniz sizi bir değil iki adım öne çıkaracaktır. Bir de ilgi alanlarına yönelik içerik gönderebilirseniz müşterinizin gönlünü fethedersiniz.

6) Mobil cihazlara yönelik tasarım yapmıyorsunuz!

    Net bir rakam söyleyeceğiz: Açılan Email gönderimlerinin yarıya yakını mobil cihazlar tarafından görüntüleniyor. Yani müşterilerinizin büyük bir bölümü, gönderdiğiniz içeriği mobil cihazda görecek. Eğer gönderiminiz mobil cihazlarda düzgün görüntülenemiyorsa o müşteriye elveda diyebilirsiniz.

7) Geri bildirimler almıyorsunuz!

    Email gönderimlerinizin nasıl olduğunu direkt olarak müşterilerinize soruyor musunuz? İnanın bu konuda ufkunuzu genişletecek birçok farklı şey duyabilirsiniz. Bir gönderiminizde de müşterinizden geri bildirim isteyin. Hatta onları web sitenizde yaratacağınız özel bir sayfaya yönlendirip, fikirlerini alabileceğiniz ufak bir form doldurtabilirsiniz. Alacağınız geri bildirimler ile gönderimlerinizin verimi artacaktır.

    Email ile Pazarlama, günümüz iletişim dünyasında olmazsa olmaz konumunda. E-bülten listenizi korumak sizin elinizde. Dikkatli ve tutarlı bir çalışmayla listenizi genişletebilir, kayıpları önlersiniz.

Kaynak: Hubspot


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.