Müşterinizi Daha İyi Tanımanızı Sağlayacak Email ile Pazarlama Tüyoları

Müşterinizi Daha İyi Tanımanızı Sağlayacak Email ile Pazarlama Tüyoları

    Her firmanın email gönderimleri için kullandığı belli başlı şablonlar vardır. Bunların dışına genelde çıkılmaz, belli bir düzen dahilinde giderler. Burada bir yanlış yok. Ancak bazı tip gönderimler ciddi anlamda yüksek geri dönüş sağlar. Email ile Pazarlama stratejilerinizde farklı durumlar için farklı alternatifleriniz olursa düşük geri dönüşleri bile fırsata çevirebilirsiniz. 

Son Gün Email’i

    Email ile Pazarlama kampanyaların başlangıç döneminde ilk duyuru gerçekleştirilir ve katılımın arttırılması amaçlanır.

    İlk gönderimin en önemlisi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak yapılan test gönderimleri, kampanyanın bitiş tarihine yakın yapılan Email ile Pazarlama çalışmalarının çok daha etkili olduğunu ortaya koyuyor. Bu yüzden ilk duyurunun yanında, kampanyanın sonlarına doğru gönderilecek bir email’in etkisi çok daha fazla oluyor. Özellikle son 24 saat için yapılacak duyurular, müşteri zihninde özel bir yerde konumlanıyor.

    Aynı konu için tekrar tekrar mail gönderdiğinizi düşünmeyin. Test gönderimleri gösteriyor ki, kampanyadan elde edilen gelirin %60’ı Son Gün Email’i ile elde edilmiş. Bu stratejide dikkat etmeniz gereken kilit nokta, son gün yapacağınız gönderimi, ilk mail’i açan kişilere yapıyor olmanız. Elinizde zaten ilgili bir kitle var, hatırlatmaktan zarar gelmez.

“Neden Satın Almadınız?”

    Reddedildiğiniz zamanlarda, müşterinizin neden SATIN ALMADIĞINI çok daha rahat sorgulayabilirsiniz ve böylece, neyi satın alacağını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

    Diyelim ki çok başarılı bir Email ile Pazarlama kampanyası hazırladınız ve çok tutulacağını düşündünüz. Bunun için güzel bir içerik oluşturdunuz ve gönderimi gerçekleştirdiniz. Ancak sonuç beklediğiniz gibi olmadı ve satışlar beklediğiniz seviyeye ulaşmadı.

    Hemen pes etmek yerine, müşterilerin neden satın almadığını sorgulamalısınız. Mail’i açan ve içeriğe tıklayan müşterilerinize konuyla ilgili kısa bir anket gönderebilirsiniz.

    Ankette:

  • En azından satın almak için ilgilendiniz mi? Evet Hayır
  • Satın almaktan sizi ne vazgeçirdi?
  • Sizinle iletişime devam edebileceğimiz Email adresi nedir?

    Anket sonuçlarına göre yapacak çok işiniz olabilir!

a) Kimlerin satın almaması gerektiğini öğrenebilirsiniz.

b) Neden alınmadığıyla ilgili veriler elde edebilirsiniz.

c) Bu verilere dayanarak, ürününüzü iyileştirebilir ve müşterilerinize daha uygun hale getirebilirsiniz.

d) Müşterilerinizin isteklerine göre ürün sayfasını yeniden düzenleyebilirsiniz.

Satış Öncesi Gönderimler

    Kimse sunacağı ürün ya da hizmetin kötü sonuç vereceğini düşünmez, daima en iyisi ümit edilir. İyi düşünmeye devam edelim, ama doğru Email ile Pazarlama stratejisiyle de kendimizi garantiye alalım.

    Müşterinize yeni bir şeyler sunmayı hedefliyor, yeni projeler, ürün, servis ya da hizmetler tasarlıyor olabilirsiniz. Müşterinin nabzını tutarak, zamanınızı ve paranızı koruyabilirsiniz. Bunun için de plan ve projelerinizi hedef kitlenize duyurmanız gerekir.

    Satış öncesi yapılan email gönderimleri ile içeriğin müşteri üzerindeki etkisini önceden gözlemleyebilirsiniz.

    Satış öncesi email gönderimlerinde 3 ana noktaya dikkat etmek gerekir:

  • Sunacağınız değeri net bir şekilde açıklayın.
  • Ürün ya da hizmetinizi hangi tarihlerde sunacağınızı belirtin.
  • Satın almalarını sağlayacak, harekete geçirecek cümleler kullanın.

    Diyelim ki, kötü senaryo gerçekleşti ve kimse bu içeriğe ilgi duymadı, sipariş vermedi. Buradan da bir avantaj sağlayabiliriz. Peki nasıl?

  • Zamanınızı ve paranızı, kimsenin istemeyeceği bir ürün/hizmet için harcamadınız.
  • Tüketicilerin ne istediğini tam olarak öğrenebilirsiniz. Bir önceki maddede yer alan “Neden?” sorusunu müşterilerinize sormanın tam zamanı.

    Email ile Pazarlama stratejilerinizde yalnızca duyuru ve satışı düşünmeyin. Müşteriden aldığınız en ufak geri bildirim dahi sizin için önemli bir durum haline gelebilir ve bu geri bildirime göre farklı içerikle sunabilirsiniz. Strateji yelpazesini ne kadar geniş tutarsanız hem siz daha fazla kazanırsınız hem de müşterinize ihtiyacı olanı sunarsınız.

Kaynak: Get Response


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.