10_power_principles_to_strategy_826748962

Kurumların, dışa yaptıkları aramalarda en çok kullandığı servislerin başında Outbound IVR geliyor. IVR kullanarak hem dışa yapılan aramaların verimliliğini arttırılıyor hem de maliyetler düşürülüyor. Farklı sektörlerde Outbound IVR farklı amaçlarla kullanılıyor ve her kullanım alanında önemli getiriler sağlıyor.

1. Yetkili Servisler

Birçok firmanın yetkili servis ağı mevcut. Özellikle tamir ve yeni kurulum işlerinde servise ihtiyaç duyuluyor. Ancak, bazen iş yoğunluğundan ötürü, “3’te geleceğiz” diyen servis, mecburi sebeplerden ötürü müşterisini 3-4 saat evde bekletebiliyor. Yurt dışında şöyle bir uygulama getirilmiş: Yetkili servis, müşterisine gitmeden yarım saat önce Outbound IVR gönderiyor (genel merkezle koordineli olarak elbette). Böylece müşterisi, evde olmasa bile ya eve dönüyor ya da aileden birini eve yönlendirerek servis hizmetinden yararlanıyor. Eğer evde olamayacaksa da ilgili tuşa basarak firmayla görüşebiliyor ve bilgi verebiliyor. Hem firmanın hem de müşterinin işini, IVR kolaylaştırıyor.

2. Sigorta

Sigorta sektöründe poliçe yenilemenin ve ödeme konusunda yapılan hatırlatma aramalarının önemi çok büyük. Özellikle çok sayıda müşterisi olan sigorta acentaları, Outbound IVR’ın yeteneklerinden yararlanarak, poliçe yenileme ve borç hatırlatma aramalarını kısa sürede, iş yüklerini arttırmadan yerine getiriyor.

3. Finans firmaları

Finans sektöründeki değişimlerden hepimiz haberdarız. Çok ani şekilde piyasalarda oynamalar yaşanıyor. Finans firmaları (özellikle danışmanlık yapanlar) bu ani değişimleri ve müşterilerinin işine yarayabilecek tüyoları IVR’dan yararlanarak müşterilerine iletiyor; kazançlı çıkmalarını sağlıyor.

4. Sağlık sektörü

Hastaneler, klinikler ve sağlık sektöründeki tüm kuruluşlar genelde randevuyla çalışıyor. Çünkü sağlık sorunlarından dolayı bu kuruluşlara gelen kişi sayısı çok fazla ve bunu bir düzene koymak zorundalar. Randevuya gelmeyen hastalar yüzünden de iş akışları önemli ölçüde aksıyor. Bunun önüne geçmek için, IVR ile bir hatırlatma mesajı gönderiliyor. Randevuya gelemeyecek olan hastalar önceden belirlenerek, sırada bekleyen hastanın mağdur olması önleniyor. Ayrıca doktorlar da boşuna beklememiş oluyorlar.

5. Eğitim

Belli bir nedenden ötürü (hava muhalefeti, öğretmenin gelmemesi vb.) dersler iptal mi oldu? Veya öğrenciye bilgi verilmesi mi gerekiyor (sınav notlarıyla ilgili ya da acil bir durumla alakalı olarak)? Outbound IVR, eğitim sektöründe de hem öğrencinin hem de okul yönetiminin işini kolaylaştırıyor. Text to Speech özelliği sayesinde, öğrenciye ait sınav notları gibi bilgiler eksiksiz olarak iletilebiliyor.

6. Eczaneler

Yurt dışında, eczaneler de Outbound IVR’ın yeteneklerinden yararlanıyor. Eczaneler, hastalarına ilaç saatlerini ve doktor reçetesini hatırlatarak önemli bir görevi yerine getiriyor. Herkese email, SMS gibi servisler ile ulaşılamayabilir. Ancak, sabit hatlara da gönderilebilen IVR ile yaşlı hastaların bile ilaç saatlerini kaçırmaları önleniyor.

7. Alacak takibi

Alacak takibini yürüten kurumlar ve hukuk büroları için, Outbound IVR’ın ne kadar önemli bir servis olduğundan daha önce bahsetmiştik. Hem zaman, hem de iş gücünü verimli kullandıran ve tahsilat sürecini hızlandıran Outbound IVR; alacak takibinde zor engellerin aşılmasını sağlayan ve ihtiyacı karşılayan bir servistir.

8. Perakende

Perakende sektöründe çok çeşitli şekillerde IVR kullanımlarına rastlıyoruz. Bazı perakendeciler, yeni ürün ve kampanya tanıtımı yaparken; bazıları da garanti süresi bitmekte olan müşterilere hatırlatma amacıyla Outbound IVR gönderiyor. Perakende, IVR kullanımının en zengin örneklerine rastlayabileceğimiz sektörlerden biridir.

9. Lojistik ve kargo firmaları

Lojistikte iletişim çok önemlidir. Detayların ve zamanlamanın kritik olduğu bir sektördür. Dolayısıyla, doğru zamanlama için doğru bir servise ihtiyaç vardır. Outbound IVR’ın kısa sürede birçok kişiye ulaşabilme yeteneği, çok sayıda kişiye irtibatta olan lojistik firmaları için büyük bir kazançtır.

10. e-ticaret

E-ticaret gün geçtikçe popüler hale geliyor ve birçok firma da online satış konusunda müşterilerine alternatif yaratıyor. Yüzyüze ve birebir iletişimin olmadığı bir ortamda alışveriş yapmak bazen müşterilerde güvensizlik hissi yaratabiliyor. Outbound IVR’ın Çağrı Yönlendirme fonksiyonuyla birebir iletişim imkanı yaratılıyor. Müşteri, operatöre bağlanmadan da, sesin etkisiyle yaptığı alışveriş için firmaya güven duyabiliyor.

Yukarıda sektörel bazda verilen örneklerde de görüldüğü gibi, Outbound IVR, firmaya değer katarken maliyetleri de düşürüyor. İletişim Makinesi, firmanızın ihtiyaçlarını karşılayacak tüm IVR çözümlerini size sunuyor.

Kaynak: Public.ifbyphone.com


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.