sesli mesaj

Her sektörden firma, yeni müşteri kazanabilmek amacıyla farklı yöntemler uyguluyor. Bunlardan biri de yeni müşteri adayları için yapılan aramalardır. Yüksek etkisine rağmen, birçok firma bu tarz aramaları yapmaktan kaçınır. Bu korkuyu Sesli Mesaj ile yenebiliriz.

Yeni bir müşteriyi ararken, ilk iletişimin yüz yüze olmamasından ötürü bir “soğukluk” oluşabilir. Özellikle ön bilgilendirme yapılması gereken durumlarda, müşteri ile ilk temasın verimli olabilmesi için çağrı merkezinin tam konsantrasyon ile çalışması gerekir. Bu da her zaman mümkün olmaz; aranacak çok kişi vardır, telefonlar sıklıkla çalar ya da çağrı merkezinin CRM üzerinde yaptığı birçok işlem birikmiştir. Bu durumda ilk aramaların tümünün aynı verimle olması beklenemez. İşte Sesli Mesaj, bu tutarlılığı her zaman sağlayarak, tüm aramaların (yani mesajların) aynı verimle müşterilere ulaşmasını sağlar.

Sesli Mesaj’ın etkisi yalnızca bununla sınırlı kalmıyor, başka avantajları da beraberinde getiriyor:

- Çağrı merkezinde yer alan takım liderinin daha rahat plan yapması sağlanır. Takım lideri, çalışanların bir bölümünü Sesli Mesaj sonrasında gelecek geri bildirimleri karşılamak amacıyla konumlandırır. Böylece herkes yeni müşteri aramasıyla uğraşmaz, iş akışındaki diğer noktalara odaklanırlar. Yani Sesli Mesaj, çağrı merkezinin tamamen yeni müşteri aramasıyla meşgul olmamasını sağlar.

- Ulaşılan kişi sayışır artar. Diyelim ki 10 kişilik bir çağrı merkezi var. Yeni bir müşteriye ulaşmak için en az 2 dakika harcamak zorunda. Cevap verdiği takdirdeyse bu süre 10-15 dakikaya kadar çıkabilir. Peki Sesli Mesaj burada ne yapar? Binlerce kişiye aynı anda ulaşır. Yani çağrı merkezindeki 10 kişinin yapamayacağı şeyi yapar. Burada önemli olan nokta, çağrı merkezinin geri dönüşleri karşılayabilecek kapasitede olmasıdır. 10 kişilik bir çağrı merkezinde 1000 kişiye aynı anda Sesli Mesaj göndermek mantıklı olmaz, çünkü gelen arama sayısı yüzünden çağrı merkezi kitlenebilir. Gruplara bölerek gönderim yapmak en sağlıklısıdır.

- Tutarlılık, bir çağrı merkezine ne sağlar? İlk başta saydığımız bu maddeyi detaylandıralım. Gün içerisinde birçok telefon görüşmesi yapan çağrı merkezi personeli, yeni müşteri araması gibi kritik bir konuda her defasında aynı verimliliği gösteremeyebilir. En başta yorgunluk sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Ayrıca ulaşılamayan kişilerden ya da uzun süren aramalardan dolayı da motivasyonu düşmüş olabilir. Sesli Mesaj’da hazırlanan en iyi ses kaydı gönderileceği için yeni müşteriler daima en iyi kayıttan bilgi alır ve bu sayede verilen mesajın etkinliği de yüksek olur.

Çağrı merkeziniz var ancak Sesli Mesaj kullanmıyor musunuz? Hata ediyorsunuz. Yalnızca tek bir servis değil, çağrı merkezlerinin işini kolaylaştıracak birçok hizmeti sunan İletişim Makinesi ile yeni müşterilere ulaşmak artık çocuk oyuncağı.

Kaynak: Goarticles


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.